Tranziții dificile de viață
Tranzițiile pot fi dificile
Schimbările sunt inevitabile și o parte naturală a vieții. De multe ori însă, este dificil să ne adaptăm perioadelor de tranziție, aceștia declanșând în noi sentimente de tristețe și anxietate.
Există schimbări în viața noastră la care ne este mai greu să ne adaptăm decât am estimat în prealabil, chiar și în cazul schimbărilor pozitive în viața noastră, cum ar fi căsătoria, nașterea unui copil sau mutarea într-o casă nouă.
Este ușor să ne simțim deziluzionați și confuzi atunci când aceste momente de fericire nu se ridică la nivelul așteptărilor visate.
Bineînțeles, viața aruncă în calea noastră evenimente neașteptate care ne pot abate de la planurile și visele pentru viitor. Aceste evenimente pot fi foarte triste și dezamăgitoare, în timp ce ne luptăm să ne reinventăm după un divorț, o boală sau pierderea unui loc de muncă. Aceste tranziții sunt greu de acceptat, deoarece perturbă intens planurile noastre de viață.
E posibil să avem nevoie de încurajare și sprijin în timpul acestor tranziții pentru a obține o perspectivă și un teren nou în care să ne încadrăm viața.
Tranziții frecvente
- Tranziția la/după facultate
- Probleme ale tinerilor adulți
- Căsnicie nouă
- Paternitate
- Divorț / separare
- Plecarea copiilor de acasă
- Mutare / relocare
- Probleme / schimbări în carieră
- Probleme legate de procesul de îmbătrânire
- Burnout
- Pensionare
- Boli cronice
- Probleme la vârsta a treia
Cum te poate ajuta terapia?
Terapia ne poate ajuta să prelucrăm sentimentul de pierdere resimțit pe parcursul unei tranziții dificile de viață. Multe dintre tranzițiile pe care le trăim implică emoții intense de pierdere și doliu, iar acest lucru se întâmplă pentru a ne pregăti să îmbrățișăm următoarea etapă a vieții noastre.
Relația terapeutică, vă va oferi sprijinul și încurajarea necesară pentru a face față acestor blocaje emoționale și pentru a găsi liniștea și soluțiile pe care le cauți.