Terapia pentru copii

Ce se întâmplă?


Ofer sesiuni de terapie pentru copii prin metode expresive, creative și active. Accentul se va pune pe capacitatea copilului de a se vindeca prin joc.

Pe măsură ce cresc, copiii se confruntă cu multe provocări și situații stresante, ca parte obișnuită a vieții lor de zi cu zi. Adesea ei pot avea dificultăți în a înțelege nuanțele mediului lor social. Adăugând la aceasta și frustrarea care se naște din dificultatea copiilor de a-și înțelege propriile emoții, toate aceste lucruri pot duce la comportamente și acțiuni nepotrivite. Pentru părinți, poate fi dificil să înțeleagă dacă prin ceea ce trece copilul lor este o parte normală a copilăriei, sau dacă reprezintă o problemă mai mare.

De multe ori copiii își suprimă sau își ascund emoțiile. În imposibilitatea de a comunica în mod eficient ceea ce simt, vom vedea copii care își exprimă emoțiile prin crize și accese de plâns, dureri de stomac inexplicabile, îngrijorare excesivă sau temeri iraționale. În calitate de părinți, efortul de a calma un copil poate părea dificil, și putem deveni ușor copleșiți și frustrați adăugând, din păcate, unei situații deja stresante și propriile noastre emoții și frustrări.


Dificultăți frecvente


  • Anxietate / Stres
  • Tristețe / stări depresive
  • Îngrijorare excesivă
  • Comportament impulsiv
  • Note slabe / dificultăți la școală
  • Probleme în grupul social / bullying
  • Experiențe traumatice
  • Deficit de atenție/hiperactivitate
  • Pierderea unei persoane iubite
  • Dificultăți în relația părinte – copil
  • Comportament regresiv
  • Vătămare de sine
  • Separare/divorțul părinților

Când să căutați ajutor?


În momente ca acestea, poate fi extrem de util să obțineți sfatul unui terapeut care vă poate ajuta atât pe dvs. cât și pe copilul dvs. să înțelegeți și să depășiți comportamentele problematice și blocajele emoționale.

Multe dintre problemele cu care copiii vin la terapie sunt probleme legate de școală, de relațiile cu colegii lor, probleme de atenție, de doliu după pierderea unei persoane dragi, separarea părinților, trăirea unei experiențe traumatice, izbucniri de furie, depresie sau anxietate.

Consilierea pentru copii, poate fi o modalitate puternică de eliberare a blocajelor emoționale, de dezvoltare a unor abilități de coping pentru a face față depresiei și anxietății, de dezvoltare a abilităților sociale, și de îmbunătățire a comunicării în relația dintre părinte și copil. Deoarece copiii sunt rezilienți, terapia poate împiedica ca întreruperile care apare în dezvoltarea copilului să devină obstacole pe parcursul vieții adulte.


Cum poate fi de ajutor terapia pentru copii?


Consilierea pentru copii este diferită față de cea cu adolescenții și persoanele adulte. Terapeutul se folosește de joc pentru a ajuta copiii să comunice despre lumea lor internă și să-și înțeleagă mai bine propriile emoții și experiențe. Terapia prin joc și prin artă îi ajută pe copii să-și exprime sentimentele, să găsească validare, suport și să dezvolte abilități pentru a gestiona emoțiile confuze, problemele dificile și emoțiile profunde de tristețe sau anxietate.

Lucrând cu copilul dvs. pe învățare socială și emoțională, îl putem ajuta să înțeleagă și să-și gestioneze mai bine emoțiile, să stabilească și să atingă obiective pozitive, să simtă și să arate empatie față de ceilalți, să dezvolte și să mențină relații pozitive cu cei din jur și să ia decizii responsabile.

Dacă sunteți interesat să vorbiți și să aflați
mai multe, contactați-mă.


Contact