Terapia de grup

Terapia de grup îi ajută pe oameni să primească sprijinul și încurajarea celorlalți membrii al grupului


La fel ca în sămânța unei plante, și în noi se află toate informațiile de care avem nevoie pentru dezvoltarea noastră deplină. Pentru aceasta, însă, avem nevoie de condiții potrivite și de experiențe de interacțiune adecvate.

Pentru a ne dezvolta armonios, trebuie ca nevoile noastre să fie recunoscute și îndeplinite la momentul potrivit și de către oamenii „potriviți”. Aceste experiențe relaționale determină semnificativ cât de bine ne dezvoltăm resursele noastre pentru a face față provocărilor vieții ca adulți.

Atunci când cerințele vieții depășesc resursele noastre, va exista un dezechilibru și pot apărea simptome variate, cum ar fi anxietatea, depresia, obsesiile și multe altele care împiedică o viață independentă, liberă și autentică.

Terapia de grup s-a dovedit a fi deosebit de eficientă, întrucât într-un grup vei avea ocazia să retrăiești într-un mediu protejat experiențe relaționale importante din copilărie sau viața adultă . Aceste experiențe retrăite în mijlocul grupului de suport sunt adesea resimțite ca ușurare și vindecare, și reprezintă pasul decisiv care face posibilă orice schimbare.

Un grup oferă foarte multe avantaje față de terapia individuala și vă încurajez să profitați de această oportunitate. Incertitudinile sau temerile de la începutul grupului sunt resimțite de regulă la fel de către toți participanții, dar ele se reduc repede pe măsura ce membrii grupului se cunosc mai bine.

Beneficiile terapiei de grup
Într-un grup ...


  • ... vei înțelege că nu ești singur cu problemele tale
  • ... devii mai conștient de senzațiile propriului corp, de nevoile și emoțiile pe care le trăiești
  • ... vei înțelege din experiențele proprii, dar și din cele ale celorlalți participanți, în ce fel nevoile din copilărie sunt legate de problemele actuale din viața adultă
  • ... ai posibilitatea să trăiești experiențe reale de interacțiune
  • ... beneficiezi de experiențele altora
  • ... îți poți testa propriile limite într-un mediu protejat
  • ... trăiești experiența de a fi cu adevărat acceptat cu toate sentimentele și nevoile tale

Dacă sunteți interesat să aflați mai multe,
contactați-mă.


Contact