Dezvoltare personală
A crește continuu în viață
Viața este o călătorie continuă de creștere și schimbare. Drumul spre maturitate este unul ce continuă pe tot parcursul vârstei adulte iar experiențele pe care le trăim dau formă experiențelor viitoare și relațiilor cu ceilalți.
Pe măsură ce trecem prin viață, relațiile noastre cu ceilalți se pot bloca în tipare negative, iar de multe ori eforturile pe care le depunem pentru schimbare pot înrăutăți lucrurile. E posibil să ne simțim descurajați de proiectele de viață care au rămas neîmplinite sau de nedezvoltarea potențialului de care dispunem..
Acest lucru ne poate face să ne simțim deprimați, anxioși sau stresați de circumstanțe din viața noastră care par a fi în afara controlului nostru.
Pentru a ne face să ne simți mai bine, este posibil să dezvoltăm comportamente de apărare care în loc să ne ajute, devin dăunătoare pentru noi înșine și afectează modul în care ne conectăm cu persoanele din cercul nostru apropiat.
Aceste experiențe sunt o parte normală a vieții și care se întâmplă tuturor într-un moment sau altul al vieții.
Cum poate ajuta terapia?
În terapie, putem stabili obiective pentru schimbare, apoi putem identifica împreună modalitățile de atingere a acestor obiective. Acest proces implică de multe ori schimbări la nivel emoțional, social și mental.
De asemenea, vei putea identifica modele vechi de gândire care te împiedică să aspiri spre o schimbare pozitivă sau să înveți cum să ai grijă de tine. Terapia ne oferă oportunitatea de a reflecta asupra vieții pe care o trăim, a propriei persoane în relație cu noi înșine și cu ceilalți din jurul nostru. Astfel vom deveni mai conștienți de gândurile, sentimentele și credințele noastre care apar la nivel inconștient, dar care au un impact profund asupra comportamentului nostru. Prin conștientizarea de sine, vom deveni mai capabili să identificăm calea potrivită care să ne rezolve conflictele și să ne permită să trăim o viată mai împlinită și autentică.
Arii
de creștere
- Stima de sine ”sănătoasă”
- Dezvoltarea abilităților sociale
- Dezvoltarea unui mod de viață echilibrat
- Îmbunătățirea abilităților de comunicare
- Renunțarea la perfecționism
- Dragoste și conexiunie
- Îngrijirea de sine
- Granițe ”sănătoase” în relații
- Depășirea codependenței
- Dezvoltare profesională
- Creștere și dezvoltare spirituală